Utskrift

Pasta med urkorn

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Oppskrifter

I 9. klasse lager vi pasta med urkorn. På skolekjøkkenet tester vi ut ulike meltyper, også italiensk mel til pastaen. Og mange elever synes emmerpasta er best både på smak og konsistens. Dette synes vi er spennende.  Alle lager sin pasta slik de gjør det på landsbygda i Italia, rett på bordet. Egg, salt og olje eltes inn i deigen. Det er en god følelse å klemme å en godt eltet pastadeig. Vi bruker kjevle og pizzaskjærer. Dette anbefales!

Utskrift

Ostescones

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Oppskrifter

1 1/2 dl sammalt spelt

2 1/2 dl siktet hvete spelt

1 ss sukker

1 ss bakepulver

2 dl økologisk kefir

2 ss smør

75 gram revet hvitost

Bland alle tørre ingredienser i en bolle + revet ost

Tilsett kefir og smør

Bland deigen godt, du skal ikke arbeide så mye med deigen. Den kan bli seig.

Ta deigen ut av bollen, og del den i to. form runde leiver som klappes ut på stekeplaten. (ca 2 cm tykk)

Lag et kryss med kniven, og stek dem på 225 grader midt i ovnen, 8-10 min.

Nydelig sammen med suppe, eller som lunsjmat.

Lykke til!

Utskrift

Mattilsynet tok kjøttkontroll

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Oppskrifter

Tirsdag var Distriktssjef Astrid Vea Mork fra Mattilsynet på besøk på TBU. Hun hadde en undervisningsøkt med elevene der hun forklarte hvordan mattilsynet jobber, og viste hvordan man tok en kjøttkontroll. Hun sjekket lammet vi hadde slaktet for en uke siden. Her ble både indre organer og kjøttet kontrollert.

Utskrift

Knekkebrød

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Oppskrifter

Kjempegode økologiske knekkebrød. Vi bruker korn fra Holli mølle, og bare økologiske ingredienser.