Berlinerboller
På skolekjøkkenet i dag laget 9 klasse berlinerboller. En ivrig gjeng som var svært fornøyd med baksten :-)
2,5 dl melk
80 gram smør
1 liten kaffekopp sukker
50 gram gjær
1 egg
Hvetemel evt speltmel til passe deig.
Skal være lik en bolledeig.
ca 2 liter solsikkeolje
Ha litt mel i bollen (ca 2 dl)
smuldre smøret i melet
ha i sukker
Varm melka til 37 grader og rør ut gjæra
Ha melk/gjær og egg i i melblandingen
Rør deigen til vi får en mjuk deig.
La deigen heve 30 min
Kjevle ut deigen til en tjukk leiv ca 1,5- 2 cm tykk
Stikk ut boller med et melkeglass
Legg emnene på brett
Etterheves i ca 45 min på et lunt sted
Kok bollene i solsikkeolje
Legges på kjøkkenpapir
Rulles i sukker og legges på fat
ca 35-40 boller
Kjæmpegodt :-)