Oppskrifter

Utskrift

Berlinerboller

Skrevet av Christin Løkke Hagen .

På skolekjøkkenet i dag laget 9 klasse berlinerboller. En ivrig gjeng som var svært fornøyd med baksten :-)
 

2,5 dl melk

80 gram smør

1 liten kaffekopp sukker

50 gram gjær

1 egg

Hvetemel evt speltmel til passe deig.

Skal være lik en bolledeig.

ca 2 liter solsikkeolje

Ha litt mel i bollen (ca 2 dl)

smuldre smøret i melet

ha i sukker

Varm melka til 37 grader og rør ut gjæra

Ha melk/gjær og egg i i melblandingen

Rør deigen til vi får en mjuk deig.

La deigen heve 30 min

Kjevle ut deigen til en tjukk leiv ca 1,5- 2 cm tykk

Stikk ut boller med et melkeglass

Legg emnene på brett

Etterheves i ca 45 min på et lunt sted

Kok bollene i solsikkeolje

Legges på kjøkkenpapir

Rulles i sukker og legges på fat

ca 35-40 boller

Kjæmpegodt :-)