Oppskrifter

Utskrift

Zuccini

Skrevet av Christin Løkke Hagen .



Fantastisk god italiensk spesialitet som vi fikk servert på vår kulinariske reise til Lama.
 

Det er samme røre til frityrsteking av grønnsaker som det er til Zucca/squash eller zuccini (flertall av zucca) til 16 fiori di zuzza fritte (16 frityrstekte squash blomster)

1tazza di farina (1 kopp mel)
1 uovo (1 egg)
olio per friggere (olje til fritering, solsikkeolje egner seg godt - ikke olivenolje)
Un pizzico di sale (en klype salt)
et par spiseskjeer vann, må være med kullsyre eller øl

La røra stå en time.
Skjær squashen i små tynne strimler. Ca 0,5-1 cm * 8 cm.
Dypp oppskjært squash eller squashblomster i røra, og deretter i den varme frityroljen. Legges på rist med pair til avkjøling når dem er gyldne.