Oppskrifter

Utskrift

Hjemmelaget pinnekjøtt

Skrevet av Christin Løkke Hagen .

2 ribbesider fra lam legges i saltlake. 1/2 uke pr. kilo kjøtt er et godt utgangspunkt. På skolekjøkkenet lot vi 8 sider av lam ligge 5 -6 dager i saltlake.

Saltlake:
10 liter vann
1,8 kg salt
1-2 ss sukker
En regel de tradisjonelt brukte for å sjekke om laken var salt nok, var å sette en firetoms spiker i en potet. Laken var sterk nok hvis poteten med spikeren fløt.

Så tok vi lammesidene og hengte dem til tørk på et loft med god lufting. Etter 2 mnd la vi sidene i vann 1 døgn. Er lurt å skifte vann 1-2 ganger.
Kok kjøtter ca 2,5 timer på bjørkepinner.
Kok kålrotstappe og potet. Kan serveres med grove kjøttpølser. Krafta brukes som saus.
Egenprodusert pinnekjøtt smakte godt for 9. klasse :-)