Oppskrifter

Utskrift

Kvitlefse fra Møre (tynnlefse)

Skrevet av Christin Løkke Hagen .

Kvitlefse frå Møre, tynnlefse

Ingredienser:

200g smør

150 g farin

1 kopp sirup

2 egg

2 ts bakepulver

2 ts hjortetakksalt

½ liter kulturmjølk

Ca 1.2 kg kveitemjøl

1 ts salt

Framgangsmåte:

  1. Rør smør og sukker hvitt.
  2. Ha i ett og ett egg.
  3. Ha i resten av ingrediensene.
  4. mjøl til det blir fin deig.
  5. Kjevle tynt på melet klede.
  6. Stekes på takke.
  7. Avkjøles
  8. Hvis de er litt sprø i kanten, bør de dynkes før smøring (vi bruker en sprayflaske)
  9. Smøres med klining når de er blitt avkjølt

10.Brettes og legges i fryseren (eller skjæres i biter til servering)

Fyll:

600 g smør

750 g melis

Kanel

Litt fløyte røres i forsiktig