Kvitlefse fra Møre (tynnlefse)
Kvitlefse frå Møre, tynnlefse
Ingredienser:
200g smør
150 g farin
1 kopp sirup
2 egg
2 ts bakepulver
2 ts hjortetakksalt
½ liter kulturmjølk
Ca 1.2 kg kveitemjøl
1 ts salt
Framgangsmåte:
- Rør smør og sukker hvitt.
- Ha i ett og ett egg.
- Ha i resten av ingrediensene.
- mjøl til det blir fin deig.
- Kjevle tynt på melet klede.
- Stekes på takke.
- Avkjøles
- Hvis de er litt sprø i kanten, bør de dynkes før smøring (vi bruker en sprayflaske)
- Smøres med klining når de er blitt avkjølt
10.Brettes og legges i fryseren (eller skjæres i biter til servering)
Fyll:
600 g smør
750 g melis
Kanel
Litt fløyte røres i forsiktig