Artikler

Utskrift

Bakekurs på TBU

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Bakeriet i Lom ved Jens Peter Nielsen holdt et fantastisk inspirerende kurs på TBU helga 26 og 27 oktober. Tema var surdeig og brød, søt gjærdeig og foccacia. Jens Peter var utrolig dyktig og lærte bort mange triks i løpet av disse to dagene. 8 lærere, den glade ku, tingvollost, bioforsk økologisk og 2 matentusiaster fulgte ivrig med, og bakte brød, kanelknuter m.m. Nøkkelen her er lang eltetid, kjærlighet, og god tid. Vær nøye med å måle opp riktig mengde råvarer. Nå ser vi fram til neste gjestebud, og regner med det blir mer brødbakst på menyen.

Utskrift

Bakekurs med Bakeriet i Lom

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Fredag og lørdag skal lærere, lokale matprodusenter og matentusiaster delta på bakekurs med Bakeriet i Lom. tema for kurset blir surdeig - brødbakst- og finbakst. Vi gleder oss til to innholdsrike dager med mye kunnskap og smaksopplevelser.

Utskrift

Overskudd til TV-aksjonen

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Jesper Lindhart og Håkon Kvendbø putter overskuddet til 5. klasse på innsamlingsbøssa.

Skolen har hatt internasjonal dag med fokus på Amnesty internasjonal og årets TV-aksjon "Stå opp mot urett". 10% av overskuddet på årets gjestebud ble puttet på bøssa i alle klasser. Og når alle klasser var besøkt, hadde inspektør Margrete Beverfjord 3080 kr som går til TV-aksjonen. Dette er en flott måte for elevene å bidra til aksjonen.

Utskrift

Slakting av lam i Tingvollia

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Tirsdag var 9. klasse på TBU med på undervisningsopplegget slakting av lam. Alle elevene møtte opp på Tingvoll museum. Bonde og jeger Lars Erling Koksvik slaktet lammene, og elevene fikk være med slik dem ønsket selv. Elevene var godt forberedt med film og oppgaver i forkant, og samtaler med lærer.

Marianne viser hva mennesker har livnært seg av historisk, og tar elevene tilbake  i tid. Dette er viktig for å gi elevene forståelse for hvorfor det var viktig for gardene å ha buskap og slakte lam. Undervisninga foregår i et gardshus som er 150 år gammel.