Artikler

Utskrift

Ville vekster på gründercamp

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

En gruppe elever i 9 klasse laget en produktserie de har kalt:

Naturli - helt naturli

Et Tingvollprodukt

Det ble produsert løvetannsirup, rabarbrasirup, skvalderkålpesto og brenneslepesto. 4 flotte produkt som smakte nydelig.

Utskrift

Pasta på Italiensk

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

I dag hadde 9.klasse Italiensk hjemmelaget pasta som tema. Vi prøvde ut flere ulike kornsorter, både siktet og fullkorn.:

  • steinmalt siktet spelt
  • steinmalt finmalt spelt
  • siktet hvetemel
  • steinmalt finmalt hvete
  • siktet spelt
  • finmalt bygg
  • finmalt emmer
  • Italiensk mel type 00
  • Italiensk durumhvete

Lærer viste hvordan de laget pastadeig uten bruk av bakebolle, etter inspirasjon fra studietur til Italia. Der ble de fleste diger laget rett på bordet. Med alle elevene rundt kateteret, ble det en flott undervisningsstund der vi kunne samtale om de ulike meltypene mens vi arbeidet. Vi så på forskjeller, og det viste seg at de ulike meltypene oppførte seg ulikt i forhold til mengdeforhold egg/mel.

Utskrift

Kortreist gjestebud på HINT i Levanger

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Torsdag var Christin Løkke Hagen og holdt foredrag om Kortreist gjestebud, slakting av lam og skolehagen på Høgskolen i Levanger. 100 lærerstudenter ble i løpet av 2 timer fortalt om økokommunen Tingvoll og det samarbeidet vi har med museet og Bioforsk økologisk. En lydhør forsamling fikk høre om hvordan Tingvoll barne- og ungdomsskole organiserer dette arbeidet opp mot kompetansemålene i de ulike fagene. Etter foredraget fikk 24 mat og helse studenter være med på ei praktisk økt der de laget produkter til et mini gjestebud. Det ble produsert ringblomstsalve, havrekjeks med mandler, havremusli, fikenmarmelade og krydderoljer. Studentene var kreative og designet emballasje og etiketter selv. Her ble det diskutert ulike løsninger, og viste et stort engasjement i arbeidet. Studentene og lærerne ga tilbakemelding etter økta at dette vil de bruke og ta med seg når de skal ut i skolen. I tillegg blir det et samarbeid med HINT om ville vekster/urter etter hvert. Det er mye spennende på gang i forbindelse med økokommuneprosjektet i Tingvoll.

Utskrift

Margit Vea på Tingvoll

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Tirsdag og onsdag var Margit Vea og holdt to kurs på Tingvoll. Barne- og familiemat tirsdag kveld, og mat som pedagogisk verktøy i barnehage og skole på onsdag. Det er Tingvoll kommune via omdømmeprosjektet som har hatt en matkursserie denne våren.

Margit Hadde et klart budskap til kursdeltakerne. Spis ren mat og lag maten fra grunnen. Velg økologiske råvarer og styr unna mat med tilsetningsstoffer. Det trenger ikke ta lang tid, og ta med ungene på kjøkkenet. Smak på nye retter, og velg norske rotgrønnsaker som er både rimelig og sunn.

Utskrift

9. klasse er kreative med urkorn

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Osteknute

Tirsdag hadde 9. klasse kreativ dag med urkorn på skolekjøkkenet. Der snakket vi om kornets historie, og de ulike urkornene. Enkorn, spelt og emmer har ulike bakeegenskaper, og elevene fikk velge korn og blanding selv. Kriteriet var at det skulle minst være 50% sammalt mel. Her ble det mixet med ulike krydder som timian, basilikum, oregano og karve. Noen prøvde seg på fruktbrød med rosiner og aprikoser inni.