Artikler

Utskrift

Slakting av lam i Tingvollia høsten 2013

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Fredag 25 oktober slaktet 9. klasse to lam i Tingvollia for 11. året på rad. Lars Erling Koksvik slaktet lam fra egen gård. Elevene var delt inn i 2 grupper, og fikk interessant og spennende dag i Lia.

Utskrift

Kortreist gjestebud

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Torsdag 26 september kl 1800-2000 inviterer Tingvoll barne- og ungdomsskole til det 9. kortreist gjestebud i rekken. Elever og lærere har siden skolestart sanket bær, frukt og sopp fra skogen samt grønnsaker og urter i skolehagen. Det er mye spennende på menyen også i år; råsaft av bringebær, bringebæreddik, knekkebrød, urterundstykker, blåbærsyltetøy, rips/gulrotsyltetøy, massasjeolje, urter m.m. Vi har middagservering som starter kl 1700 på skolekjøkkenet; nydelig squash/linsesuppe med ostescones laget av elever i 9. klasse. 6. klasse har kafe med økologiske kaker, vafler og kaffe. Vi ønsker dere hjertelig velkommen. Vi gleder oss!

Utskrift

Lansering av heftet "mat på naturlig vis"

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

Kristian Vassli, Ane Asp Gjøvik, Sondre Løset og Erik Fåberg Stølen er spent før lanseringa av ressursheftet mat på naturlig vis på Geitmyra matkultursenter for barn. Heftet er laget med bakgrunn i 10 års erfaring med slakt og bearbeiding av lam i 9. klasse. Disse flotte ungdommene skal representere økokommunen Tingvoll og skjære ned et lam foran pressen og 6. klasse ved Bogstad skole.

Utskrift

Blåbærtur i Tingvollia

Skrevet av Christin Løkke Hagen . Posted in Nyheter

9. klasse forbereder seg til Kortreist gjestebud med matauk i Tingvollia. Klassen dro på blåbærtur, og fant litt selv om det er lite blåbær i marka. Torsdag 26. september åpner TBU dørene igjen til et stort marked for bygdas innbyggere. Alle klasser er i full forberedelsesmodus med matauk, arbeid på kjøkkenet og etikettskriving.